Harmancık Myo
Harmancık Myo
Harmancık Myo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Harmancık Myo

Uludağ üniversitesi Harmancık meslek yüksek okulu mevzunlarıve mensupları..
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
En son konular
» SARAY KEBABI
BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:43 am tarafından Eda Doğan

» HÜRREM SULTAN YEMEĞİ
BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:40 am tarafından Eda Doğan

» MANGO SOSU
BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:37 am tarafından Eda Doğan

» ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN
BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:35 am tarafından Eda Doğan

» LİULİ KÖFTESİ
BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:32 am tarafından Eda Doğan

» BALLI TAVUK
BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:31 am tarafından Eda Doğan

» KAĞITTA BALIK
BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:27 am tarafından Eda Doğan

» SEBZE SOSU
BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:23 am tarafından Eda Doğan

» DOMATESLİ KEKİK SOSU
BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:20 am tarafından Eda Doğan

En iyi yollayıcılar
EZGİ
BALLI TAVUK I_vote_lcapBALLI TAVUK I_voting_barBALLI TAVUK I_vote_rcap 
Eda Doğan
BALLI TAVUK I_vote_lcapBALLI TAVUK I_voting_barBALLI TAVUK I_vote_rcap 
Kuralsızlar
BALLI TAVUK I_vote_lcapBALLI TAVUK I_voting_barBALLI TAVUK I_vote_rcap 
Mikato
BALLI TAVUK I_vote_lcapBALLI TAVUK I_voting_barBALLI TAVUK I_vote_rcap 

 

 BALLI TAVUK

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Eda Doğan
K.K.Komutanlığı Spammer
K.K.Komutanlığı Spammer
Eda Doğan


Mesaj Sayısı : 34
Kayıt tarihi : 09/01/11
Yaş : 34
Nerden : Antalya / Gazipaşa

BALLI TAVUK Empty
MesajKonu: BALLI TAVUK   BALLI TAVUK Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:31 am

Malzemeler

600 gr. tavuk göğsü
20 gr. taze zencefil, kıyılımış
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tane kırmızı dolmalık biber
1/2 portakalın suyu
4 çorba kaşığı mısıryağı
1,5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü
100 gr. kavrulmuş yer fıstığı
tuz karabiber
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 demet taze soğan
Tarif Bilgileri
Kategori: Çin Yemekleri
Puanı: 3
Tarifi Yazdır


Yapılışı

Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, bal, soya sosu, karabiber, zencefil, köri, iri doğranmış taze soğan, portakal suyu ve şeri karıştırıp 20 dakika beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın. Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin. Biberleri seri bir şekilde doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın. Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerek servis yapın.
BALLI TAVUK Balli-tavuk-medium-0BALLI TAVUK Balli-tavuk-medium-0BALLI TAVUK Images?q=tbn:ANd9GcQBRQ9KMrPAJRka3QFOCFhM7mnajyotVvN4eazDvGQ4aHdyhNjcBH3rqv0
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://harmancikmyo.forumdizini.com
 
BALLI TAVUK
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FIRINDA BEĞENDİLİ TAVUK

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Harmancık Myo :: Aşçılık Bölümü :: Sıcak Mutfak :: Çin Muafağı-
Buraya geçin: