Harmancık Myo
Harmancık Myo
Harmancık Myo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Harmancık Myo

Uludağ üniversitesi Harmancık meslek yüksek okulu mevzunlarıve mensupları..
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Temmuz 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
TakvimTakvim
En son konular
» SARAY KEBABI
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:43 am tarafından Eda Doğan

» HÜRREM SULTAN YEMEĞİ
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:40 am tarafından Eda Doğan

» MANGO SOSU
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:37 am tarafından Eda Doğan

» ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:35 am tarafından Eda Doğan

» LİULİ KÖFTESİ
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:32 am tarafından Eda Doğan

» BALLI TAVUK
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:31 am tarafından Eda Doğan

» KAĞITTA BALIK
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:27 am tarafından Eda Doğan

» SEBZE SOSU
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:23 am tarafından Eda Doğan

» DOMATESLİ KEKİK SOSU
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:20 am tarafından Eda Doğan

En iyi yollayıcılar
EZGİ
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_vote_lcapÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_voting_barÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_vote_rcap 
Eda Doğan
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_vote_lcapÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_voting_barÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_vote_rcap 
Kuralsızlar
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_vote_lcapÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_voting_barÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_vote_rcap 
Mikato
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_vote_lcapÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_voting_barÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN I_vote_rcap 

 

 ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Eda Doğan
K.K.Komutanlığı Spammer
K.K.Komutanlığı Spammer
Eda Doğan


Mesaj Sayısı : 34
Kayıt tarihi : 09/01/11
Yaş : 34
Nerden : Antalya / Gazipaşa

ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Empty
MesajKonu: ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN   ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:35 am

Malzemeler

10-15 adet taze mantar veya 3 büyük veya küçük kurutulmuş siyah Çin Mantarı ( nasıl olsa bulamayacaksınız, boşverin, tazesini kullanın, Çin mantarının tadı berbat oluyor zaten )
1 çay bardağı sek şeri yada beyaz şarap ( ½ çay bardağı su + ½ çay bardağı sirke)
200 gram soya fasülyesi filizi ( MM ve MMM Migrosların sebze reyonlarında bulunuyor) (Orijinal formül : 4-5 bardak fasülye filizi )
¾ su bardağı mısır özü yağı ( ayçiçek, soya, fındık vs de olabilir )
Bir paket Çin Eriştesi ( Carrefour marketlerinin makarna ve sos bölümlerinde Chinese Egg Noodles adı ile satılıyor, kullanımı çok kolay, 8 porsiyon olacak şekilde bölünmüş durumda, Bu Pazar günü aldığımda paket fiyatı 2,5 milyon TL civarında idi ) yada 50
2 tatlı kaşığı soya sosu ( 4 çay kaşığı soya sosu idi, biliyorum benimki biraz fazla oldu)
İki üç yaprak lahana (orijinal formül : 1 su bardağı enine şeritlere kesilmiş Çin lahanası)
½ su bardağı frenk sarmısağı veya taze soğan ( frenk sarmısağının ne olduğunu bile bilmediğim için taze sarımsak yada taze soğan kullanıyorum)
250 gram yağsız, kemiksiz dana eti ( orijinal formül 125 gramdı, ama pek az geliyor diye miktarı artırdım ) Tavuk etide olur tabiiki. Balıkda olur. Hindi etine illet olduğum için, o olmaz, isterseniz sonra bir ara siz yaparsınız, ama yaptığınızı bana sakı
4 adet tatlı kırmızı biber (acı biberde ekleyebilirsiniz )
¼ çay kaşığı toz şeker
2 adet havuç
2 çorba kaşığı soya sosu ( ½ çay kaşığı monodium glutamate)
1 su bardağı tavuk suyu ( sıcak suya bir miktar tavuk bulyon atıp, karıştırıverin bir zahmet, 10 dakikada hazır olur)
Tuz
Tarif Bilgileri
Kategori: Çin Yemekleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır





Yapılışı

Mantarları bir kaseye koyup üzerini kaynar su ile doldurun, üstünü kapayın. 15-30 dakika bekletin, sudan çıkarıp iyice sıkın. Saplarını keserek ayırın. Daha sonra tüm mantarları ince şeritler halinde kesin. Bir kaba alın.

Lahanaları yıkayın, süzün, uzunlukları 3-4 santim olacak şekilde ince şeritlere kesin. Mantarları koyduğunuz kaba alın.

Soya filizlerini yıkayın, süzün, bir kaba alın. Soğanları yıkayın, 3-4 santim büyüklüğünde şeritlere kesin. Soyaların olduğu kaba alın.

Makarnayı yeteri kadar kaynar suda haşlayın ( 8 su bardağı su yeterli olmalı, değilse ilave edin) 3 - 5 dakika haşlayın. Çok haşlamayın, içi yumuşasın yeter. Soğuk su ile çalkalayıp süzün, bir kaba alın.

Eti önce çok ince dilimlere kesin, sonra bu dilimleri ince şeritler halinde tekrar kesin. Küçük bir kaba alabilirsiniz.

Biber ve havuçları yıkayın, temizleyin, önce dörde bölün, sonra uzunlukları 3-4 santim olacak şekilde ince şeritlere kesin. Bir kaba koyun.

1 su bardağına ¼ çay kaşığı şekeri, 2 çorba kaşığı soya sosunu, tuzu ve 1 çay bardağı şarabı karıştırın.

Vok yada derin tavada 2 çorba kaşığı yağı ısıtın. İyice ısınınca etleri koyun, alt üst ederek, karıştırarak biribirlerine yapışmasını engelleyin. Etler renk değiştirince 1 tatlı kaşığı soya sosu koyun, 30 saniye karıştırarak pişirin, tavadan alıp süzün, makarnaları koyduğunuz kabın üzerine alın. Etleri yeteri kadar ince kestiyseniz çiğ kalmaz. Fazla pişireceğinize malzemeleri ince doğramak üzerine çalışın. Fazla pişirmeyin, 30 saniye pişecek deniyorsa 30 saniye pişecek.

Tavaya biraz yağ takviyesi yapın, biberleri ve havuçları 2-3 dakika alt üst ederek pişirin. Süzerek et ve makarnaların olduğu kaba alın.

Kalan yağı tüm malzemeleri alacak kadar büyük bir tava yada derin bir tencereye koyun. Isıtın. Lahana ile karıştırdığınız mantarları koyun. Karıştırarak 1 dakika pişirin. Malzemeleri ince doğrarsanız pişer demiştim size.

Pişirdiğimiz tüm malzemeleri lahana ve mantarın üzerine boşaltın. Harlı ateşte alt üst ederek malzemenin karışmasını sağlayın. Aynı şekilde karıştırarak 1 dakika daha pişirin. Hazırda bekleyen su bardağındaki şarap ve soya sosu karışımını ve 1 su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Kalan 1 tatlı kaşığı soya sosunu ilave edin. 2 dakika alt üst ederek karıştırın. (Uyanıklık yapmak isteyenler : 2 su bardağından daha büyük bir bardak- mesela bir bira bardağı bulabilirseniz - tek bardağa hepsini karıştırabilirsiniz: tavuk suyu + soya sosu/şarap karışımı + soya sosu : iki küçük bardak yerine bir dev bardak yıkarsınız.) Fasülye filizlerini ve soğanları ilave edin, 1 dakika daha alt üst ederek karıştırın.

Gördüğünüz gibi tüm malzemeler 4 dakika daha pişti, ince doğramışsanız çiğ kalma ihtimalleri yok..

Sıcak servis yapın. Yanında acı-ekşi, tatlı -ekşi ve soya sosu ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://harmancikmyo.forumdizini.com
 
ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Harmancık Myo :: Aşçılık Bölümü :: Sıcak Mutfak :: Çin Muafağı-
Buraya geçin: