Harmancık Myo
Harmancık Myo
Harmancık Myo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Harmancık Myo

Uludağ üniversitesi Harmancık meslek yüksek okulu mevzunlarıve mensupları..
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
En son konular
» SARAY KEBABI
SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:43 am tarafından Eda Doğan

» HÜRREM SULTAN YEMEĞİ
SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:40 am tarafından Eda Doğan

» MANGO SOSU
SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:37 am tarafından Eda Doğan

» ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN
SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:35 am tarafından Eda Doğan

» LİULİ KÖFTESİ
SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:32 am tarafından Eda Doğan

» BALLI TAVUK
SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:31 am tarafından Eda Doğan

» KAĞITTA BALIK
SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:27 am tarafından Eda Doğan

» SEBZE SOSU
SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:23 am tarafından Eda Doğan

» DOMATESLİ KEKİK SOSU
SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:20 am tarafından Eda Doğan

En iyi yollayıcılar
EZGİ
SARAY KEBABI I_vote_lcapSARAY KEBABI I_voting_barSARAY KEBABI I_vote_rcap 
Eda Doğan
SARAY KEBABI I_vote_lcapSARAY KEBABI I_voting_barSARAY KEBABI I_vote_rcap 
Kuralsızlar
SARAY KEBABI I_vote_lcapSARAY KEBABI I_voting_barSARAY KEBABI I_vote_rcap 
Mikato
SARAY KEBABI I_vote_lcapSARAY KEBABI I_voting_barSARAY KEBABI I_vote_rcap 

 

 SARAY KEBABI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Eda Doğan
K.K.Komutanlığı Spammer
K.K.Komutanlığı Spammer
Eda Doğan


Mesaj Sayısı : 34
Kayıt tarihi : 09/01/11
Yaş : 34
Nerden : Antalya / Gazipaşa

SARAY KEBABI Empty
MesajKonu: SARAY KEBABI   SARAY KEBABI Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:43 am

MALZEMELER
200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
100 gr Kültür Mantarı
50 gr Krema
100 gr Tereyağ
½ Orta boy Yarım Baş Soğan
Yarım limon
Arzu Edilen Miktarda da Tuz ve Karabiber


YAPILIŞI
1 – Kültür mantarını,yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletelim.

2 – Beklenen mantarları ortadan dörde bölüp susuz olarak ocağa koyalım,suyunu çekene

kadar bekletelim.



3 – Tencerede tereyağını kızdırın,kızan yağa soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar

kavurun,daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun.



4 – Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın,daha sonra tencerenin içine dökün,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat bekletin.SARAY KEBABI’mız hazır afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://harmancikmyo.forumdizini.com
 
SARAY KEBABI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Harmancık Myo :: Aşçılık Bölümü :: Sıcak Mutfak :: Osmanlı Mutfağı-
Buraya geçin: