Pasta İçin Malzemeler
300 gr bitter çikolata
60 ml sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
4 yumurta, Kakao
2 kahve fincanı esmer tozşeker
Çikolatalı drajeler
İç malzeme için
1 çay kaşığı sıcak su
300 ml çırpılmış krema
2 yemek kaşığı likörle ıslatılmış granül kahve
1 yemek kaşığı pudraşeker
YAPILIŞI:
Çikolatayı küçük parçalara ayırın. Su,
granül kahve ve çikolatayı bir tencereye alın. Kısık ateşte ısıtın.
Malzemeler özleşene kadar karıştırın. Yumurtaların sarılarını aklarından
ayırın. Yumurta sarılarını esmer şekerle çırpın Çikolatalı karışıma
ekleyin. Yumurta aklarını mikserle kar gibi olana kadar çırpın.
Çikolatalı karışıma ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serili 25X30 cm
ebatlarında bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20
dakika pişirin. Fırından alıp üzerini kağıt havlu ile kapatın. Likörle
ıslatılmış granül kahve, sıcak su, krema ve pudraşekeri mikserle çırpın
Kağıt havluyu kekin üzerinden kaldırın ve kremalı karışımı kekin üzerine
yayın. Keki uzun tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın Sarma işlemi
sırasında kağıdı kekten çıkarın Keki 30 dakika buzdolabında bekletin.
Üzerini süsleyip servis yapın.