EZGİ K.K.Komutanlığı OrgenaraL
Mesaj Sayısı : 59 Kayıt tarihi : 03/01/11 Yaş : 34 Nerden : İSTANBUL
| Konu: SOĞAN KREMALI SOMON BALIĞI Salı Ocak 11, 2011 2:33 am | |
| Malzemeler: * 4 dilim somon balığı * 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur) * 3 çorba kaşığı limon suyu * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gr sebzelik soğan * 1-2 çorba kaşığı margarin * 3 yumurta sarısı * Tuz * Karabiber * Toz şeker * 150 gr yoğurt * 1 göbek salata * 1 salatalık * 2 çorba kaşığı sirke YAPILIŞI: * Balığı temizleyin. Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın. Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. * Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin. * Soğanı soyup ince ince doğrayın. Bir tencerede kızgın yağda sote edin. 15 dakika bu şekilde pişirin. * Tencereyi ocaktan alın. Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. * Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın. Salatalığı yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin. * Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. * Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın. Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün. 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin. * Balık ve salatayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın.
| |
|