EZGİ K.K.Komutanlığı OrgenaraL
Mesaj Sayısı : 59 Kayıt tarihi : 03/01/11 Yaş : 34 Nerden : İSTANBUL
| Konu: İTALYAN USULÜ RULO Salı Ocak 11, 2011 3:14 am | |
| MALZEMELER:* 750 gram kıyma * 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı salça * Tuz Karabiber * Pul biber 500 gr haşlanmış patates 150 ml süt 2 çorba kaşığı margarin * 3 adet domates * 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı * Zeytinyağı 3-4 dilim bayat ekmek * 75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 1 soğan * 1 çorba kaşığı tereyağı 50 gr doğranmış taze baharat YAPILIŞI: * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Geniş bir tepsiyi yağlayın. * Ekmeği ufalayıp ıslatın. Zeytinleri ikiye bölün. Soğanı soyduktan sonra doğrayıp yağda hafifçe kızartın. İçine baharatları ilave edip karışımı soğuması için bekletin. * Ekmeğin suyunu süzdükten sonra et, yumurta, salça, zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın. * Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve tepsiye yerleştirin. * Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin. * Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyun. İkiye bölüp içini çıkarın ve kalan kısmı doğrayın. * Bir tavada yağı kızdırın ve domatesleri kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İtalyan usulü ruloyu patates püresi ile birlikte servis yapın.
| |
|