MALZEMELER:
100 gram margarin
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
biraz un
1 tatlı kaşığı biberiye
2 diş sarmısak
2-3 yaprak adaçayı
2 adet kuru soğan
1/2 demet kıyılmış maydonoz
500 gram domates
1/2 çay kaşığı toz şeker
600 gram dana ciğeri
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI:
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın. Domateslerin
kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı ve soğanı
soyup ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda
iki tarafını da sadece birer dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve
karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda
kavurun. Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin.
Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın.
Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın. Ateşin altını iyice kısıp 10
dakika tıkırdatın. Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını,
biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın. 1-2 dakika da sosla
beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.