MALZEMELER
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı taze kekik
2 yemek kaşığı kişniş tohumu
2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
4 defne yaprağı
taze çekilmiş karabiber
1 kilo yağsız dana eti
tuz
Marine İçin
6 adet portakalın suyu
4 limon suyu
3-4 fincan sızma zeytinyağı
3 adet ince dilimlenmiş beyaz soğan
HAZIRLANIŞI
Sarımsağı, taze kekiği, kişniş tohumunu, kimyon tohumunu, defne yaprağını ve karabiberi mutfak robotuna koyarak karıştırın. Dana etini iri parçalara bölerek bir saklama kabına koyup üzerlerine bıçakla kesikler atın. Ve bu kesiklere baharat karışımından koyun. narenciye sularını(portakal, limon) ve zeytinyağını içerisine tuz koyarak karıştırın. Bu karışımı parça dana etlerinin üzerine dökün. Soğan dilimlerini de yerleştirerek üzerine sterç film çekerek buz dolabında en az bir gün bekletin. Pişirirken dana etlerini bir güveç tenceresine alıp(tencerenin üzerini bir alimnyum folyoyla kapatıp) önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.