Malzemeler:
Pandispanyası için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya,3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
İç kreması için:
1 paket sade kremşanti
Üzeri için:
1 paket sade krem şanti
½ paket çikolata sosu
½ çay bardağı damla çikolata
inci şekerler ve kiraz kullandım
Yapılışı:
Bir kabın içerisine oda ısısındaki yumurtalarımızı ve toz şekerimizi koyup mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
daha sonra başka bir kap içerisine unumuzu eleyelim kabartma tozu,vanilya ve kakaomuzu da ilave edelim.
unlu karışımımızı sıvı karışımıza ilave edip mikserle tekrar çırpalım.
yağladığımız kelepceli kalıbımıza kek karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 180C fırınımızda pişirelim
pandispanyamız pişerken ara kremamızı hazırlayalım.Kremşantimizi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp dolapta 15 dakika kadar bekletelim.üzeri içinde krem şantimizi hazırlayıp dolaba koyabiliriz.Çikolata sosunuda pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
pandispanyamızın katlarını sütle ıslatalım daha sonra ara kremamızdan bir miktar koyalım diğer katı üzerine yerleştirip pastanın her yerini krema ile kaplıyalım.
en son üzerine soğuk çikolata sosumuzu gezdirelim inci şeker ve kirazla süsleyelim siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.afiyet olsun