EZGİ K.K.Komutanlığı OrgenaraL
Mesaj Sayısı : 59 Kayıt tarihi : 03/01/11 Yaş : 34 Nerden : İSTANBUL
| Konu: ANÇÜEZLİ&KAPARİLİ KÖZLENMİŞ BİBER Salı Ocak 11, 2011 2:53 am | |
| MALZEMELER: * 6 adet kırmızı, 6 adet sarı renkli çan biber * 3 adet sarımsak, ince ince doğranmış * 1 çay bardağı kapari * 105 gram ançuez * 1 avuç taze fesleğen ya da mercanköşk * Öğütülmüş tane karabiber ve Sızma zeytinyağı
YAPILIŞI:* Biberleri yıkayın ve bıçakla birkaç yerinden delin. * Elektrikli ızgarada, fırında ya da ocağın üzerinde bütün derisi kapkara olana kadar közleyin ve plastik bir torbaya koyup birkaç dakika bekleyin. Bu işlem derisinin çabuk soyulmasını sağlar. * Biberleri soyduktan sonra içini temizleyin ve ince bir şekilde dilimleyin. * Üzerine sarımsağı, kaparileri, ançuezi, fesleğeni, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyin ve hepsi birbirini özümseyene kadar birkaç dakika bekleyin. * Ekmekleri dilimleyin ve ızgarada kızartın. Üzerine biberlerden koyarak servis yapın.
| |
|