BİBER FRİGYA DOLMASI (ANTALYA) Malzemeler:
6 adet büyük boy dolmalık
biber 350 gram
dana kıyması
2 bardak zeytinyağı
50 gram yer fıstığı içi
1 yemek kaşığı
domates salçası
2 diş
sarımsak 1 çay kaşığı kırmızı pul
biber Kızartmak için zeytinyağı
Üzeri için:
2 adet
yumurta 2 çorba kaşığı un
1 su bardağı galeta unu
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Biberleri yıkadıktan sonra sap tarafından kapak açılacak biçimde yarın. Bu işlemi yaparken kapağı
biberden ayırmayın. Açtığınız kapaktan
biberlerin tohumunu çıkartarak yıkayın. 1-2 dakika haşlayın. Haşlanan
biberlerin suyunu sıkarak soğumaya bırakın. Bir tencereye 2 kaşık zeytinyağı
koyun. Yağ kızmaya başlayınca kıymayı içine atın. 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Kıymanın rengi iyice dönünce dövülmüş
fıstık içi, ılık suda sulandırılmış bir kaşık
domates salçası, kıyılmış
sarımsak, kırmızıbiber ve tuz ilave ederek 5 dakika hafif ateşte kavurun. Harç pişince
biberlere doldurun. İki
yumurtaya yeteri kadar tuz serperek çırpın. Biber dolmalarını sırasıyla önce una sonra
yumurta ve galeta ununa bulayın. İçinde kızgın zeytinyağı bulunan çukur bir tencerede kızartın. Biber bulunan çukur bir tencerede kızartın. Biberler kızarınca yağını süzerek alın. Sıcak olarak servise sunun.