Eda Doğan K.K.Komutanlığı Spammer
Mesaj Sayısı : 34 Kayıt tarihi : 09/01/11 Yaş : 34 Nerden : Antalya / Gazipaşa
| Konu: BALIK PİLAKİ Cuma Ocak 21, 2011 3:46 am | |
| Malzeme :2 adet palamut balığı 250 gr. zeytinyağı 500 gr. patates 3 diş sarımsak 2 adet havuç 2 adet soğan 1,5 limon Yarım demet maydanoz 2 küçük baş kereviz 2 defne yaprağı Tuz. Yapılışı :Soğan ve havuç ayıklanır. Uzunlamasına ikişer parçaya kesildikten sonra İnce ince yarılarak halkalara doğranır. 2,5 desi – litre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavrulur. Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kaynatılır. Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyularak boyuna olarak 4-6 parçaya kesilmiş patates, kaynamakta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır. Yavaş yavaş kaynatılarak 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır. Limon sıkılır. Birkaç taşım daha kaynatılır. Servis tabağına konur. | |
|