EZGİ K.K.Komutanlığı OrgenaraL
Mesaj Sayısı : 59 Kayıt tarihi : 03/01/11 Yaş : 34 Nerden : İSTANBUL
| Konu: HAVUÇ KAPLI BALIK Salı Ocak 11, 2011 2:25 am | |
| Malzemeler: Balık İçin : * 4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir) * Yarım limonun suyu * 1 küçük havuç * 4 dal maydanoz * 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 yumurta * Tuz * Karabiber * Bir miktar yağ Salata İçin : * 1 marul * 1 soğan * 2 çorba kaşığı sirke * Tuz * 3 çorba kaşığı zeytinyağı YAPILIŞI: * Balığı ayıklayıp yıkayın. Üzerine limon suyu dökün. * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. * Havucu ayıklayıp yıkayın. İri iri rendeleyin. * Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. * Yumurtayı çırpın. Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. * Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün. Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin. * Marulu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. * Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. * Sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın. Marulu soğan ve sirkeli sosla harmanlayıp bir kaseye alın. * Balığı salata eşliğinde servis yapın.
| |
|