KAVURMALI YOĞURTLU KEBAP MALZEMESİ
1 kg.
kuzu kıyması
500 gr. süzülmüş
yoğurt 500 gr. normal
yoğurt 10 kebapçı pidesi
5 diş sarmısak
500 gr.
domates 100 gr. sivribiber
1 bağ maydanoz
1 çorba kaşığı pul
biber 50 gr. tereyağı
YAPILIŞI
Orta boy bir tencereye pul
biber ile terbiyelenmiş
kuzu kıymasını
koyunuz. Arasıra karıştırarak kavurunuz. Kebapçı pidelerini küçük küçük doğraymız. Yayvan bir tencerede veya tavada 3 çorba kaşığı tereyağını kızdırınız. Pideleri içine atınız. Karıştırarak kızartınız. Yağı bir tavada eritiniz. Sivri
biberleri keskin bir bıçakla incecik kıyınız. Dövülmüş 4 diş sarmısak ve
domates rendesini başka bir kapta karıştırınız. Hazırladığınız bu sosu bir kenara alınız. Süzme
yoğurt ve normal yoğurdu çırpınız. İçine 1 diş dövülmüş sarmısak ve tuz katınız. Daha sonra tereyağında kızarttığınız pidelerin üzerlerine
yoğurt karışımını dökünüz. Her tarafına eşit oranda gelecek şekilde yayınız. Onun üzerine kavrulmuş
kuzu kıyması serpiniz. Hazırladığınız
domatesli sosu gezdiriniz. Bir tavada kalan tereyağını kızdırınız. İçine pul
biber katiniz. Yemeğin üzerine dökünüz. Maydanozlarla süsleyip servis yapınız.
Yemek Saati tarafından sunulan KAVURMALI YOĞURTLU KEBAP tarifindir afiyet olsun