Harmancık Myo
Harmancık Myo
Harmancık Myo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Harmancık Myo

Uludağ üniversitesi Harmancık meslek yüksek okulu mevzunlarıve mensupları..
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
En son konular
» SARAY KEBABI
TEMPURA tarifi Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:43 am tarafından Eda Doğan

» HÜRREM SULTAN YEMEĞİ
TEMPURA tarifi Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:40 am tarafından Eda Doğan

» MANGO SOSU
TEMPURA tarifi Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:37 am tarafından Eda Doğan

» ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN
TEMPURA tarifi Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:35 am tarafından Eda Doğan

» LİULİ KÖFTESİ
TEMPURA tarifi Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:32 am tarafından Eda Doğan

» BALLI TAVUK
TEMPURA tarifi Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:31 am tarafından Eda Doğan

» KAĞITTA BALIK
TEMPURA tarifi Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:27 am tarafından Eda Doğan

» SEBZE SOSU
TEMPURA tarifi Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:23 am tarafından Eda Doğan

» DOMATESLİ KEKİK SOSU
TEMPURA tarifi Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:20 am tarafından Eda Doğan

En iyi yollayıcılar
EZGİ
TEMPURA tarifi I_vote_lcapTEMPURA tarifi I_voting_barTEMPURA tarifi I_vote_rcap 
Eda Doğan
TEMPURA tarifi I_vote_lcapTEMPURA tarifi I_voting_barTEMPURA tarifi I_vote_rcap 
Kuralsızlar
TEMPURA tarifi I_vote_lcapTEMPURA tarifi I_voting_barTEMPURA tarifi I_vote_rcap 
Mikato
TEMPURA tarifi I_vote_lcapTEMPURA tarifi I_voting_barTEMPURA tarifi I_vote_rcap 

 

 TEMPURA tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
EZGİ
K.K.Komutanlığı OrgenaraL
K.K.Komutanlığı OrgenaraL
EZGİ


Mesaj Sayısı : 59
Kayıt tarihi : 03/01/11
Yaş : 34
Nerden : İSTANBUL

TEMPURA tarifi Empty
MesajKonu: TEMPURA tarifi   TEMPURA tarifi Icon_minitimePerş. Ocak 13, 2011 9:57 pm

MALZEMELER:
1 adet kalamar
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet havuç
100 gr maydanoz
1/4 adet deniz yosunu

Koromo için (kaplama malzemeleri): 120 gr yumurta ve soğuk su (birbirine karıştırılmış), 100 gr un, 1 adet buz

Tent suyu için: 120 gr su, 12 gr dashinomoto, 45 ml mirin, 50 ml soya
sosu, 50 gr rendelenmiş Japon turbu, 7 gr rendelenmiş zencefil, 500 ml
ayçiçek yağı

YAPILIŞI:
Kalamarı ufak bir kart şeklinde kesip ortasını
yosunla sarın. Kabağı 5-6 mm kalınlığında kesin. Patlıcanı 5-6 cm
boyunda kesip 5-6 mm kalınlığında yandan kesin, bir tarafını yelpaze
gibi kesip açın. Havucu 5-6 cm boyunda kesip 2-3 mm kalınlığında yandan
kesin. Maydanozları iyice yıkadıktan sonra yaprağındaki suyu peçeteyle
silin. Tent suyu malzemelerini kaynatın. Soğuyunca süzün. Japon turbunu
ve zencefili rendeleyin. Yağı tencereye koyup ısıtırken koromo yapın.
Yumurtayı kırıp soğuk suyla karıştırın ve ununu ekleyerek ilave edin.
Buz da ekleyip çubukla yavaş yavaş karıştırın. Malzemeleri önce una
basarak sonra koromoyla kaplayın. 180 derece sıcaklığındaki yağa
bırakın. Süs olarak çubuktan koromoyu malzemenin üstüne
damlatabilirsiniz. Önce sebzeler, sonra deniz mahsullerini kızartın. 2-3
kere çevirip iyice kızarınca kaldırın, bir süzgeçle üzerine kağıt havlu
serili bir tabağa alın. Tabağa kağıt koyup tempurayı boy boy güzel bir şekilde serin. Tempuranın yanında bir kaseyle tent suyu (sos), küçük tabakta rendelenmiş Japon turbu, zencefil de koyun . Tent suyu içine rendelenmiş Japon turbu, zencefil ekleyerek sıcakken tempurayı sosa batırıp yiyebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://harmancikmyo.forumdizini.com
 
TEMPURA tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SASHİMİ TARİFİ
» Alabalık Buğulama tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Harmancık Myo :: Aşçılık Bölümü :: Sıcak Mutfak :: Japon mutfağı-
Buraya geçin: