Harmancık Myo
Harmancık Myo
Harmancık Myo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Harmancık Myo

Uludağ üniversitesi Harmancık meslek yüksek okulu mevzunlarıve mensupları..
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
En son konular
» SARAY KEBABI
SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:43 am tarafından Eda Doğan

» HÜRREM SULTAN YEMEĞİ
SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:40 am tarafından Eda Doğan

» MANGO SOSU
SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:37 am tarafından Eda Doğan

» ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN
SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:35 am tarafından Eda Doğan

» LİULİ KÖFTESİ
SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:32 am tarafından Eda Doğan

» BALLI TAVUK
SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:31 am tarafından Eda Doğan

» KAĞITTA BALIK
SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:27 am tarafından Eda Doğan

» SEBZE SOSU
SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:23 am tarafından Eda Doğan

» DOMATESLİ KEKİK SOSU
SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:20 am tarafından Eda Doğan

En iyi yollayıcılar
EZGİ
SASHİMİ TARİFİ I_vote_lcapSASHİMİ TARİFİ I_voting_barSASHİMİ TARİFİ I_vote_rcap 
Eda Doğan
SASHİMİ TARİFİ I_vote_lcapSASHİMİ TARİFİ I_voting_barSASHİMİ TARİFİ I_vote_rcap 
Kuralsızlar
SASHİMİ TARİFİ I_vote_lcapSASHİMİ TARİFİ I_voting_barSASHİMİ TARİFİ I_vote_rcap 
Mikato
SASHİMİ TARİFİ I_vote_lcapSASHİMİ TARİFİ I_voting_barSASHİMİ TARİFİ I_vote_rcap 

 

 SASHİMİ TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
EZGİ
K.K.Komutanlığı OrgenaraL
K.K.Komutanlığı OrgenaraL
EZGİ


Mesaj Sayısı : 59
Kayıt tarihi : 03/01/11
Yaş : 34
Nerden : İSTANBUL

SASHİMİ TARİFİ Empty
MesajKonu: SASHİMİ TARİFİ   SASHİMİ TARİFİ Icon_minitimeÇarş. Ocak 12, 2011 11:57 pm

MALZEMELER:
Japon hardalı Wasabi veya acı hardal
Japon soya sosu veya soya sosu

1 adet kırmızı turp

1 adet orta boy havuç

500 gr. balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)

YAPILIŞI:
Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Yani fileto olarak hazırlayın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin.Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin. Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.
NOT:"Sashimi"; Sushi benzerinde bir yemek, tek farkı içinde pirinç olmaması ve soya sosu konularak yenmesidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://harmancikmyo.forumdizini.com
 
SASHİMİ TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TEMPURA tarifi
» Alabalık Buğulama tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Harmancık Myo :: Aşçılık Bölümü :: Sıcak Mutfak :: Japon mutfağı-
Buraya geçin: