Harmancık Myo
Harmancık Myo
Harmancık Myo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Harmancık Myo

Uludağ üniversitesi Harmancık meslek yüksek okulu mevzunlarıve mensupları..
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
En son konular
» SARAY KEBABI
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:43 am tarafından Eda Doğan

» HÜRREM SULTAN YEMEĞİ
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:40 am tarafından Eda Doğan

» MANGO SOSU
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:37 am tarafından Eda Doğan

» ÇİN LAHANALI ERİŞTE - LO MEİN
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:35 am tarafından Eda Doğan

» LİULİ KÖFTESİ
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:32 am tarafından Eda Doğan

» BALLI TAVUK
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:31 am tarafından Eda Doğan

» KAĞITTA BALIK
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:27 am tarafından Eda Doğan

» SEBZE SOSU
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:23 am tarafından Eda Doğan

» DOMATESLİ KEKİK SOSU
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimePaz Ocak 23, 2011 4:20 am tarafından Eda Doğan

En iyi yollayıcılar
EZGİ
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_vote_lcapBEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_voting_barBEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_vote_rcap 
Eda Doğan
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_vote_lcapBEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_voting_barBEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_vote_rcap 
Kuralsızlar
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_vote_lcapBEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_voting_barBEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_vote_rcap 
Mikato
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_vote_lcapBEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_voting_barBEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  I_vote_rcap 

 

 BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
EZGİ
K.K.Komutanlığı OrgenaraL
K.K.Komutanlığı OrgenaraL
EZGİ


Mesaj Sayısı : 59
Kayıt tarihi : 03/01/11
Yaş : 34
Nerden : İSTANBUL

BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Empty
MesajKonu: BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )    BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )  Icon_minitimeÇarş. Ocak 12, 2011 12:51 am

MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
Buğday unu (4,5 su bardağı)
Ilık içme suyu (1,5 su bardağı)
Tereyağı (5 çorba kaşığı) 75 gr.
Yumurta 1 adet
Şeker (1 tatlı kaşığı)
Mahlep (1 tatlı kaşığı) 20 gr.
Tuz (1 tatlı kaşığı) 25 gr.

Harcı için:
Piliç 1kg.
Kuru soğan 1 kg.
Haşlanmış yumurta 2 adet
Tereyağı (3 çorba kaşığı) 45 gr.
Karabiber taze çekilmiş (1 tatlı kaşığı) 25 gr.
Tuz 15 gr.ÜZERİ İÇİN: 1 adet yumurta
YAPILIŞI:
Pilici, soğanla birlikte hafif tuzlu suda kemiklerinden ayrılıp iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Hamur için; tereyağını eritin,unun ortasına havuz açın. Erimiş tereyağını, 2 yumurtayı, şeker, mahlep ve tuz ekleyerek yoğurun. Hamura yavaş yavaş ılık su ekleyerek, pürüzsüz hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 4'e ayırıp unlayın ve üstüne nemli bez örtüp 30 dakika dinlendirin.
Pişen piliç ve soğanları biraz soğuduktan sonra çıkartıp, etlerini ayırıp didikleyin. Soğanların suyunu süzün.
Tavada 3 kaşık tereyağını eritin. Soğanları yağda suyu biraz azalıncaya kadar 1-2 dakika çevirin. Piliç etlerini ekleyin ve iyice kavurun. Tuz ve karabiberi katın. Biraz soğuyunca haşlanmış yumurtaları ilave edip harcı karıştırın.
Hamuru yufka gibi açın. Tepsiyi yağlayın. 1. kata yufkayı serin, üzerini yağlayın ve 2. kata hamuru koyun. Bunun üstüne piliç harcını yayın,kalan 2 yufkayı da aralarına yağ sürerek harcın üzerine serin.Yumurtayı çırpın. Biraz sulandırın ve fırça ile böreğin üzerine sürün.Böreği önce 15-20 dakika 200 derecede, sonra 180 derecede 30-40 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://harmancikmyo.forumdizini.com
 
BEYZA Bİ-CİHETİ BÖREK-İ MAKİYAN HASSA ( TAVUKLU BÖREK )
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ÇİZİKLİ BÖREK ( KIYIR BÖREK HAMURUNDAN )
» KIYIR BÖREK HAMURU

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Harmancık Myo :: Aşçılık Bölümü :: Sıcak Mutfak :: Osmanlı Mutfağı-
Buraya geçin: