MALZEMELER:
2 ölçü kıyır börek hamuru
3 çorba kaşığı çam fıstığı
250 gr az yağlı kıyma
200 gr soğan ( ince kıyılmış )
3 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz
½ çay kaşığı yenibahar
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta sarısı ( az suyla çırpılmış )
1 adet domates ( kabuğu şeritler halinde kesilmiş )
YAPILIŞI:
Börek hamurunu hazırlayın. Hamuru iki eşit parçaya bölüp her iki parçayı da unlamadan 30 cm x 40 cm ebadında açın. Her bir hamuru enlemesine üçe bölün ve her parçayı ortadan ikiye kesin. Fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın. Harcı için fıstıkları tavada hiç yağ koymadan altın sarısı rengi alıncaya kadar orta ateşte kavurun. Soğanları ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kıymayı katıp rengi dönmeye başlar başlamaz harcı ateşten alın. Üzümleri,tuzu,yenibaharı ve karabiberi ekleyin. Maydanozu ilave edip karıştırın ve ılındırın. Elde ettiğimiz dikdörtgen hamur parçalarının ortalarına uzunlamasına bir sıra harç koyup rulo biçiminde sarın. Ek yerleri alta gelecek biçimde börekleri tepsiye yerleştirin. Uçlarını bastırarak kapatın. Çırpılmış yumurta sarısını sürün ve karnıyarık yapar gibi üzerlerine bıçakla derin bir kesik atın. Kaşığın ucuyla bu kesiği genişleterek kalan harcı böreklerin ortalarına paylaştırın. En üste şerit domates parçalarını koyun. Tepsiyi sıcak fırına sürüp börekler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin, sıcak servis edin....