TART HAMURU İÇİN MALZEMELER:
250 gr un
1 ader yumurta
125 gr margarin
75 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
Un, kabartma tozu ve şekeri eleyip ortasına yumurta ve margarini koyun. Biraz yoğurup üstü kapalı olarak 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Bir tepsiyi yağlayıp kızgın fırında pişirin.
ÜZERİ İÇİN:
250 gr tereyağ
225 gr toz şeker
225 gr bal
500 gr fil badem
70 gr portakal kabuğu
Yağlı kağıt
YAPILIŞI:
Tereyağ, şeker ve bal altın rengine gelene kadar karıştırılıp kaynatılır. İçerisine file badem ve minik doğranmış portakal kabukları ilave edilip karıştırılmaya devam edilir. Yağlı kağıt tepsiye yerleştirilir ve üzerine ince açılmış tart hamuru konulup yarım saat pişirilir. Daha sonra üzerine karışım konulur ve fırında 180 derecede altın rengiini alıncaya kadar pişirilir.