MALZEMELER:
3 adet avokado
1 adet kuru soğan
2-3 adet sivribiber
2-3 kaşık zeytinyağı
1 adet domates
1 çorba kaşığı krema
Tuz, isteğe göre tabasco ( acı sos )
YAPILIŞI:
Olgunlaşmış avokadolar bir kaşıkla kabuklarından ayrılır
ve iyice çatalla ezilir.Domatesin kabuğu soyulur ve küçük küçük
doğranır, yarım soğan çok ince kıyılır, bir ezici yardımıyla ezilir. Acı
biberler ince ince doğranır ve hepsi avokadoya eklenir.Zeytinyağ ve
tabasco eklenir. Guakamolenin kararmaması için bir tatlı kaşığı krema
ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdeği sosun ortasına
yerleştirilebilinir.(Aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar) Hepsi
karıştırılır.Tuz ayarı isteğe göre yapılır.Panço veya cips ile yenmek
üzere servis yapılır.