MALZEMELER
500 gram kuzu kuşbaşı
25gram tereyağı
1 parça(ceviz büyüklüğünde)ince doğranmış zencefil
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı kimyon
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı köri
400 gram rendelenmiş domates
200 gram haşlanmışnohut
100 gram iri doğranmış ıspanak
Püre İçin
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
7 adet haşlanmış patates
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağını bir tencereye koyup eritin. Üzerine kuzu kuşbaşı etleri koyup kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etler piştikten sonra etleri tencereden alın. Tenceredeki kalan yağda sırasıyla soğanları, sarımsağı, zencefili, domatesleri, ıspanak yapraklarını ve nohutu ekleyip kavurun. Ardından baharatlarını; köri, kişniş, kimyon ve tuzu ilave edin. Üzerine suyunu da koyup kısık ateşte yarım saat pişirin.
Diğer taraftan haşlanmış patatesleri ezip içerisine 2 çorba kaşığı süt ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile bir çay kaşığı tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Yemeği tabaklara koyduktan sonra üzerlerine patates püresi koyarak servis yapın
Afiyet Olsun...