EZGİ K.K.Komutanlığı OrgenaraL
Mesaj Sayısı : 59 Kayıt tarihi : 03/01/11 Yaş : 34 Nerden : İSTANBUL
| Konu: ÇİN PİLAVI Çarş. Ocak 12, 2011 12:08 am | |
| MALZEMELER:3 su bardaği pirinç yarım su bardağı zeytinyağı 100 gr şamfıstığı 3 havuç konserve mısır konserve bezelye maydanoz,dereotu,tazesoğan salatalık turşusuYAPILIŞI:Pirinç ılık suda ıslatılıp bekletilir.fıstık zeytinyağında kavrulur.Pirinç yıkandıktan sonra yağın içine eklenir oda güzelce kavrulur.3 bardak sıcak su konup pilav pişirilip demlenmeye bırakılır.havuçlar küp şeklinde doğranıp haşlanır,turşular küp küp kesilir,yeşillikler doğranır.Pilavın içine sırasıyla yeşillikler,bezelye,mısır,havuç,turşu ve limon eklenip hepsi karıştırılır. | |
|