EZGİ K.K.Komutanlığı OrgenaraL
Mesaj Sayısı : 59 Kayıt tarihi : 03/01/11 Yaş : 34 Nerden : İSTANBUL
| Konu: GYUNİKİ TERİYAKİ Salı Ocak 11, 2011 11:54 pm | |
| MALZEMELER:250 gr Dana Kaburga eti 100 gr Kırmızı Şarap 100 gr Kanyak 50 gr Beyaz Şarap 100 gr Koyu Soya Sos 100 gr Tuz 50 gr zencefil 50 gr Köri
YAPILIŞI: Dana eti hariç tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılıp çırpılır.Sonra dana eti2 eşit parçaya bölünüp karışımın içine bırakılır ve 24 saat o karışımın içinde bekler.Sonra fırın tepsisine yerleştirilir ve o karışımdan da tepsiye biraz koyulur.Etin kurumaması ve yapışmaması için.150 derecede 1 saat pişirilir.Sonra servise hazır.
| |
|