EZGİ K.K.Komutanlığı OrgenaraL
Mesaj Sayısı : 59 Kayıt tarihi : 03/01/11 Yaş : 34 Nerden : İSTANBUL
| Konu: BAHARAT SOSLU ALABALIK Salı Ocak 11, 2011 2:39 am | |
| Malzemeler: * 1 kg patates * 1 demet maydanoz * 1 demet deretotu * 3 çorba kaşığı süt * 8 alabalık filetosu * 1 soğan * 2 çorba kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı un * 250 gr süt kreması * Karabiber * Tuz YAPILIŞI: * Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tuzlu suda 25 dakika haşlayın. * Bu arada taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra sütle birlikte püre haline getirin. * Alabalık filetolarını temizleyin. * Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. * Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Kalan margarini unla karıştırıp bir kenarda bekletin. * Soğana 100 ml su ilave edin. Bir taşım pişirip balık filetolarını bu karışımda pişirip içinden alın. * Karışıma süt kreması ve unlu margarini ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. * Püre haline getirdiğiniz taze baharatları tekrar blenderdan geçirip tencereye ilave edin. * Patatesleri süzün. Balığı baharatlı sos ve patates eşliğinde servis yapın.
| |
|