MALZEMELER:1 ölçü tuzlu çay kurabiyesi hamuru
2 çorba kaşığı biber salçası (tatlı veya acı)
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
4 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
YAPILIŞI:Hazırladığınız hamuru 3 eşit parçaya bölün. Birincisine biber salçası,ikincisine zeytinezmesi,üçüncüsünede dereotu katıp yoğurun. Her bir parçayı ayrı ayrı buzdolabı poşetine koyup sertleşmesi için 20 dk dinlendirin. Bu süre sonunda 3 hamuruda çıkarın. Tezgah üzerinde elinizle ileri geri yuvarlayarak 1 cm'lik rulolar halinde uzatın. (Bu işlemi hamurları daha küçük parçalara ayırarak daha kolay yapabilirsiniz). Fırını 200 dereceye getirip ısıtın. 3 hamuru yağlı kağıt üzerine koyup yan yana bitiştirin. İyice sıkıştırarak birbirine yapışmalarını sağlayın.Derin dondurucuda 15 dk kadar sertleşmeye bırakın. Çıkarıp 1 cm kalınlığında dilimler kesin yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.Sıcak fırında yaklaşık 20 dk pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.
NOT:Kurabiyeleri kestikten sonra birbirine yapıştırmadan dondurun.Donduktan sonra bir buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayın.Dilediğiniz zaman hiç çözdürmeden yağlanmış tepsiye koyup oda sıcaklığında 10 dk bekletin ve fırınlayarak kullanın.