MALZEMELER:
100 gr yoğut
6 gr kişniş tohumu
3 adet kırmızıbiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1,5 çay kaşığı hardal tohumu
1 adet soğan
1 çay kaşığı zerdeçal
6 tavuk budunun yere yakın kısmı
3 diş sarımsak
3 gr kimyon
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı çemen tohumu ya da tozu
1 adet limon, isteğe göre tuz
YAPILIŞI:
Tavuk butlarının derileri çıkarılır,bir kapta limon,rendelenmiş soğan,sarımsak ve tuz konulur. Tavuklar buna bulanarak 2 saat bekletilir. Biberler,yoğurt ve baharatlar karıştırılır, butlar bu karışımın içine konarak bir gece bekletilir. Ertesi gün fırında,ızgara ya da mangalda pişirilerek servis yapılır.