MALZEMELER:
3 su bardağı un
1 yumurta
yeteri kadar su ve tuz
3 parça tavuk but
YAPILIŞI:
Unu bir kabın içine koyup ortasını
açın, yumurta, tuzu ve azar azar suyu ilave ederek yumuşak bir hamur
elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru rulo yapıp 5 eşit parça olacak
şekilde kesin. Her bir bezeyi orta kalınlıkta (kalın olmamalı) oklavayla
açın. Beze istenilen inceliğe ulaştığında son bir kez oklavaya tüm
hamuru sarın ve hafifçe oklavayı içinden çekin. Erişte keser gibi 0,5 cm
kalınlığında bıcakla minik rulolara ayırın. Kesme işlemi bittiğinde
üzerini biraz unlayarak elinizle tutup havaya kaldırın ve ruloların
bozulmasını sağlayın. Bunu her beze için uygulayın Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
üzerine elde ettiğiniz hamurları deforme olmayacak şekilde gelişigüzel
serin. Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında ara sıra kontrol ederek
kızartın.Diğer tarafta içine su koyduğunuz büyük bir tencerede butları haşlayın. Pişmesine yakın suyuna tuz atın. Sıcaktavuksuyunu,hamurları
örtecek kadar tepsiye dökün. Ufak ocağınızı en kısık ateşe ayarlayıp
tepsiyi bunun üzerine koyun, tepsiyi sürekli çevirerek 10 dakika kadar
pişirin. Hamur suyunu çekeceğinden muhtemelen kevgir kaşığa gerek
kalmayacaktır servis esnasında.Servis tabaklarına aldıktan sonra,
parçaladığınız tavuk butlarından üzerine koyun, arzu edilirse
karabiberde eklenebilir. Sıcak servis edilmelidir.