Şurubu için:
4 bardak su
550 gr şeker
Yarım bardak
gülsuyu
Muhallebi malzemesi:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
130 gr pudra
şekeri
1 adet damla
şekeri
140 gr mısır
nişasta
23 gr un
20 gr toz badem
35 gr Antep fıstığı
Yapılışı:
Şeker, gülsuyu
ve suyu karıştırın. Şurup haline gelinceye kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yarım su bardağı süt, pudra şekeri ve damla sakızını karıştırarak kaynatın. Unu
ve nişastayı kalan sütle karıştırın ve kaynamakta olan karışıma ilave edin.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten indirin ve tepsiye 1 cm kalınlığında
dökün soğuduktan sonra küp şeklinde kesin. Hazırladığınız şuruba soğuduktan
sonra badem ve Antep fıstığını ilave edin. Küp şeklinde dilimlediğimiz
muhallebiyi şurubun içine bırakın, mevsim meyveleriyle süsleyin. Afiyet olsun…