MALZEMELER:
KURABİYE TABANIN MALZEMELERİ
125 gr un
¼ bardak pudra şekeri
115 gr soğuk tereyağ
DOLGU İÇİN
½ bardak franboğaz
reçeli
130 gr (oda
sıcaklığında)krem peynir
3 yemek kaşığı süt
250 gr küçük parçalara
kesilmiş beyaz çikolata
GLAZUR İÇİN
115 gr damla çikolata
2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Fırını 1900c ye kadar ısıtın. Tereyağını ve pudra şekerini bir kaba alın, birbirlerine
karışana kadar yoğurun ve yavaş yavaş unu ekleyin. Bunu 23 cm’ lik kare fırın
tepsisine bastırarak yayın.10–15 dk. yada hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra üzerine ½ bardak franbuaz reçelini
yayın. Bir kapta yumuşamış krem peyniri ve 3 kaşık sütü çırpın. Beyaz
çikolatayı benmari usulü eritip önce bir parça daha sonra hepsini krem peynir
katarak iyice karıştırın. Bu beyaz çikolatalı dolguyu mümkün olduğunca
karıştırmadan reçelin üzerine sürün, biraz soğumaya bırakın. Bu arada damla çikolatayı
ve tereyağını birlikte benmari usulü eritip fazla soğuyup sertleşmeden beyaz
çikolata katının üzerine döküp düzelterek yayın. Katlar sertleşinceye kadar
buzdolabında bekletin. İstenilen şekilde kesip servis yapın.